🇮🇱 Especial de Rosh Hashanah: "LEIKAJ" (עוגת דבש, Israel)

🇮🇱 Especial de Rosh Hashanah: "LEIKAJ" (עוגת דבש, Israel)

Hey everyone, I hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, 🇮🇱 Especial de Rosh Hashanah: "LEIKAJ" (עוגת דבש, Israel). One of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a bit tasty. This will be really delicious.

🇮🇱 Especial de Rosh Hashanah: "LEIKAJ" (עוגת דבש, Israel) is one of the most popular of current trending foods in the world. It's simple, it is fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. 🇮🇱 Especial de Rosh Hashanah: "LEIKAJ" (עוגת דבש, Israel) is something which I have loved my whole life. They're fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from 🇮🇱 Especial de Rosh Hashanah: "LEIKAJ" (עוגת דבש, Israel), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare 🇮🇱 Especial de Rosh Hashanah: "LEIKAJ" (עוגת דבש, Israel) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make 🇮🇱 Especial de Rosh Hashanah: "LEIKAJ" (עוגת דבש, Israel) is 12-14 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook 🇮🇱 Especial de Rosh Hashanah: "LEIKAJ" (עוגת דבש, Israel) estimated approx 70 minutos.

To begin with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have 🇮🇱 Especial de Rosh Hashanah: "LEIKAJ" (עוגת דבש, Israel) using 11 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.

Rosh Hashanah (ראש השנה, literalmente "cabeza del año") marca el comienzo de un nuevo año en el calendario judío, entrando hoy al 5782. Este número se debe a que se celebra el aniversario de la creación de Adán y Eva, es decir, la creación de la humanidad.
Es una festividad de gran importancia espiritual que se inicia con el sonido del shofar (instrumento fabricado con el cuerno de carnero) donde comienza un período de 10 días de introspección y de arrepentimiento, que culminará en Yom Kippur (יום הכיפורים, "dia del perdón").
En cuanto a las comidas tradicionales, están presentes la 'Jalá agula' (pan jalá pero en forma redonda), la granada, las manzanas y la miel, para el deseo de un nuevo año dulce.
Y si de miel y dulzura se trata, ésta es la torta por excelencia de Rosh Hashanah: el "LEIKAJ".
En hebreo se lo conoce como "torta de miel" (עוגת דבש), ya que la palabra "leikaj" - que proviene de "lekakh" - es yiddish, y es originaria de la cocina ashkenazi. De ahí que este pastel tenga una gran similitud con el "Lebkuchen" alemán.

שנה טובה ומתוקה
Shanah tovah umetukah! a toda la comunidad judía :)

#Leikaj #Israel #miel

✈️ Próximo destino: México

Ingredients and spices that need to be Take to make 🇮🇱 Especial de Rosh Hashanah: "LEIKAJ" (עוגת דבש, Israel):

  1. 200 gr miel / honey
  2. 60 cc aceite (maiz o girasol) / vegetable oil
  3. 50 cc café fuerte / (strong) coffee
  4. 1 manzana verde (rallada) / green apple
  5. 5 huevos / eggs
  6. 200 gr azúcar moreno/rubio/mascabo / brown sugar
  7. clavo de olor, jengibre, canela / orange clove, ginger, cinnamon
  8. 450 gr harina / plain flour
  9. 10 gr polvo de hornear / baking powder
  10. 200 gr nueces (opcional) / nuts (optional)
  11. 100 gr pasas de uva (opcional) / raisins or sultanas (optional)

Steps to make to make 🇮🇱 Especial de Rosh Hashanah: "LEIKAJ" (עוגת דבש, Israel)

  1. ES: Mezclá la miel con el aceite y el café. Rallá una manzana (se usan verdes, generalmente) y agregala. En otro bowl, batí los huevos con el azúcar y cuando blanqueen incorporá el batido de miel.
    EN: Mix the honey with the oil and coffee. Grate a (green) apple and add it. In another bowl, whisk the eggs with the sugar until creamy (blanch eggs) and add tit to the honey mixture.
  2. ES: Perfumá con las especias: clavo, jengibre, canela o las que prefieras. Tené en cuenta que el clavo de olor es MUY fuerte, así que no pongas mas que una pizquita. Luego, integrá la harina con el polvo de hornear. En este paso, yo le agregue una cuchara de cacao amargo (= alcalino / proceso holandés / Van Houten).
    EN: Add spices: orange clove, ginger, cinnamon or the ones you prefer. Then, add the flour and baking powder. At this stage I also added a spoon of Dutch processed cocoa powder.
  3. ES: Colocá la preparación en un molde. Podes usar aceite para que no se pegue, si fuera necesario. Yo usé uno de 20cm y me salió bien alta (de 22cm o incluso 24cm también van bien).
    Llevá a horno PRECALENTADO a 170°C por unos 50-55 minutos, o hasta que este listo (chequeá con un palillo hasta que salga limpio).
    ES: Place the preparation in a mould (you can grease it if necessary). I used one of 20cm. Take to a PREHEATED oven at 170°C for about 50-55 minutes (or until a stick comes out clean).
  4. 💡TIP 1
    ES: ¿Sabías que cada plato preparado para Rosh Hashanah tiene su simbología? La jalá agula simboliza el círculo del año y el deseo de tener una vida larga y plena; la granada se dice que tiene 613 semillitas, que representan los "mitzvot" (preceptos) de la Torá; el dátil interpreta el deseo de que los enemigos de la persona desaparezcan y las manzanas y miel (también en forma de Leikaj), el augurio para todos los seres queridos de un año nuevo dulce.
  5. 💡TIP 2
    ES: El leikaj tiene infinidad de versiones; con café, con té, con manzana rallada, con frutos secos, con distintas especias, batiendo los huevos por separado, calentando la miel primero, etc; pero lo único que no puede faltar es la MIEL.
    Yo le agregué también una cucharada de cacao amargo y un poquito de extracto de vainilla.
  6. 💡TIP 3
    ES: Cuando salió del horno, pincelé la superficie con miel (podes rebajarla un poco con agua caliente para que este más fluida), o podes usar azúcar impalpable y acompañarla con trozos de manzana.
    ¿Cuál es tu preferencia? ¡Dejanos tu cooksnap! :)

As your experience and also confidence expands, you will certainly discover that you have more all-natural control over your diet and also adapt your diet regimen to your individual tastes gradually. Whether you want to serve a dish that utilizes fewer or even more active ingredients or is a bit essentially spicy, you can make straightforward changes to achieve this goal. In other words, begin making your recipes on schedule. As for basic cooking abilities for novices you don't need to learn them but just if you grasp some simple food preparation strategies.

This isn't a complete guide to quick as well as very easy lunch recipes however its excellent food for thought. Hopefully this will obtain your innovative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing way too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap this up for this exceptional food How to Prepare Speedy 🇮🇱 Especial de Rosh Hashanah: "LEIKAJ" (עוגת דבש, Israel). Thank you very much for your time. I am confident you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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