Cocido cartagenero
Hello everybody, it's Louise, welcome to my recipe site. Today, we're going to prepare a special dish, Cocido cartagenero. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a bit unique. This will be really delicious.
Cocido cartagenero is one of the most favored of current trending meals in the world. It is simple, it's quick, it tastes delicious. It is enjoyed by millions daily. They are nice and they look wonderful. Cocido cartagenero is something which I've loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Cocido cartagenero, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Cocido cartagenero delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Cocido cartagenero is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can cook Cocido cartagenero using 17 ingredients and 8 steps. Here is how you cook that.
#triviumdecocina
#cocinaconlospeques
A quién no le gusta una buena comida caliente cuando hace frío. Y si es el cocido receta de la abuela, mejor que mejor. La sopa les encanta a mis hijas y les gusta ayudar en la cocina a moldear las albóndigas.
Ingredients and spices that need to be Take to make Cocido cartagenero:
- 8-10 albóndigas
- 1/2 pollo
- 1 ala de pava
- 1 trozo jamón serrano
- 1 trozo chorizo (unos 3 cm)
- 1 puñado azafrán de pelo
- 4 dientes ajo
- 1 manojo perejil fresco
- 1 rama apio
- 1 puerro
- 1 nabo
- 3 zanahorias grandes
- 4 trozos calabaza
- 4 patatas
- 200 gr garbanzos
- 4 puñados fideos de sopa n° 0 (los más finos)
- Sal
Steps to make to make Cocido cartagenero
- Llena de agua hasta la mitad una cazuela grande, pon toda la carne limpia y deja que hierva para espumarla.
- Mientras, pica en el mortero el azafrán de pelo, añádele el perejil, los ajos machacados con un golpe de cuchillo (esto se hace para que no salten en el mortero) y sal, termina la picada.
- Cuando espumes la carne, añade el picadillo y todas las verduras (incluidos los garbanzos). Tapa la cazuela y, cuando empiece a hervir, baja el fuego y deja que se cocine durante 20 minutos. Si usas olla express, cuando empiece la válvula a dar vueltas, baja el fuego y deja cocinar unos 15 minutos.
- Añade las albóndigas y deja cocinar unos 5 minutos más. (Si has utilizado olla a presión, échalas una vez que hayas quitado la válvula y abierto la olla y vuelve a poner al fuego esos 5 minutos con las albóndigas).
- Saca caldo a un cazo (mi medida es 3 cacillos/persona) y, cuando llegue a ebullición, añádele los fideos de sopa (1 puñado/persona). Deja 5 minutos, aparta y repártela en los platos en los que habrás puesto un poco de carne, albóndigas y verduras al gusto.
- Nota 1: Si no tienes azafrán de pelo, puedes echar a la olla un poco de colorante alimentario. El perejil fresco da mucho más sabor que el seco, pero si no tienes, más vale el seco que ninguno. Los garbanzos, si son secos, hay que ponerlos a remojo la noche anterior, pero también puedes utilizar de bote ya cocidos.
- Nota 2: En cuanto a las albóndigas, nosotros las hacemos en casa, pero podéis comprar masa ya hecha. Pondré los ingredientes de la masa de albóndigas en otra receta para no alargar más esta.
- Nota 3: puedes echar más albóndigas y, si sobran, ya tienes consomé para otro día 😉
As your experience and self-confidence grows, you will locate that you have a lot more natural control over your diet and also adjust your diet regimen to your personal tastes with time. Whether you intend to serve a recipe that makes use of fewer or more active ingredients or is a bit essentially zesty, you can make straightforward modifications to achieve this goal. Simply put, begin making your dishes in a timely manner. When it comes to basic cooking skills for beginners you do not need to learn them but only if you master some simple cooking methods.
This isn't a full guide to quick and simple lunch recipes yet its excellent food for thought. With any luck this will certainly obtain your imaginative juices moving so you can prepare tasty meals for your household without doing too many heavy meals on your journey.
So that's going to wrap it up for this special food How to Prepare Homemade Cocido cartagenero. Thank you very much for your time. I'm sure you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment