Garbanzos con arroz y verduras

Garbanzos con arroz y verduras

Hey everyone, hope you're having an incredible day today. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Garbanzos con arroz y verduras. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Garbanzos con arroz y verduras is one of the most favored of recent trending foods on earth. It is easy, it is fast, it tastes delicious. It's appreciated by millions every day. Garbanzos con arroz y verduras is something which I have loved my whole life. They're fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Garbanzos con arroz y verduras, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Garbanzos con arroz y verduras delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can cook Garbanzos con arroz y verduras using 13 ingredients and 8 steps. Here is how you cook that.

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▶️ VER LA RECETA EN VÍDEO AQUÍ 👉
http://bit.ly/2Rdc2YL

Hay días en los que vamos con las prisas y no tenemos tiempo o simplemente no nos apetece andar preparando un primer y segundo plato. Pues esta receta es perfecta para esos días. Es un plato único perfecto ya que en una sola comida estamos tomando legumbres, arroz y verduras y por tanto aportamos a nuestro organismo los nutrientes necesarios como proteínas, vitaminas, minerales e hidratos de carbono.
Lo mejor es que encima se prepara de forma muy fácil y rápida y además es un plato saludable ¡Y bajo en calorías! ¿Qué más se puede pedir?😉

Ingredients and spices that need to be Take to make Garbanzos con arroz y verduras:

  1. 150 gr. ARROZ BASMATI (yo prefiero un arroz de grano largo)
  2. 400 gr. GARBANZOS COCIDOS (mejor de bote)
  3. AGUA (tres veces la medida de arroz)
  4. 1 calabacín
  5. 2 zanahorias
  6. 1 tomate
  7. 1 Cda. AJO EN POLVO
  8. 1 Cda. COMINO MOLIDO
  9. 1 Cda. JENGIBRE EN POLVO
  10. 1 Cda. Curry
  11. 1 Cda. Perejil fresco o seco (yo he utilizado seco)
  12. 2 Cdas. A.O.V.E. (Aceite de Oliva Vírgen Extra)
  13. 1 pizca SAL al gusto

Steps to make to make Garbanzos con arroz y verduras

  1. Ponemos a hervir el arroz añadiendo tres partes de agua por cada parte de arroz. Añadimos una pizca de sal y cuando empiece a hervir bajamos el fuego y lo dejamos cocer entre 12 y 15 minutos.
  2. Mientras tanto vamos preparando las verduras. Pelamos y cortamos la zanahoria en tiras y reservamos. Hacemos lo mismo con el calabacín y lavamos el tomate y lo picamos en trozos pequeños.
  3. Transcurrido el tiempo de cocción del arroz lo retiramos del fuego. También escurrimos el líquido del bote de garbanzos con ayuda de un colador grande y los enjuagamos un poco bajo el chorro del agua fría. Reservamos ambos.
  4. En una sartén más bien honda o un wok añadimos un par de cucharadas de aceite de oliva y cuando esté bien caliente bajamos el fuego a temperatura media y salteamos las verduras que habíamos preparado antes. Al poco añade una pizca de sal y sigue removiendo.
  5. Verás cómo al momento irán soltando la humedad. En ese momento le agregamos el comino, el jengibre, el curry y el ajo en polvo y seguimos removiendo un poco más para integralo todo y que el líquido que sueltan las verduras reduzca un poco, pero no del todo.
  6. Retiramos la sartén del fuego y le añadimos los garbanzos previamente escurridos y removemos despacio con una cuchara para mezclarlos y que estos no se deshagan.
  7. Después añade el arroz poco a poco. Yo lo hago por tandas. Primero le añado un par de cucharadas, remuevo y así en dos o tres veces hasta finalizar con todo el arroz. Para finalizar espolvoreamos con perejil toda la superficie.
  8. Es aconsejable servir inmediatamente.

As your experience and confidence expands, you will discover that you have more natural control over your diet plan and adjust your diet to your personal preferences in time. Whether you want to offer a dish that utilizes fewer or more ingredients or is a little bit essentially zesty, you can make easy modifications to attain this objective. To put it simply, begin making your recipes in a timely manner. As for basic food preparation abilities for novices you do not require to learn them but just if you grasp some basic food preparation strategies.

This isn't a full overview to fast and easy lunch dishes yet its good food for thought. Hopefully this will certainly get your imaginative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing too many heavy meals on your journey.

So that is going to wrap this up with this special food Step-by-Step Guide to Prepare Super Quick Homemade Garbanzos con arroz y verduras. Thank you very much for your time. I'm confident that you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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